A A A

Blaty marmurowe  Piękne i niepowtarzalne...

Marmur jest najdelikatniejszym z materiałów polecanych na blaty do gastronomii. Jest on podatny na zanieczyszczenia. Pory wchłaniają np. kawę, wino pozostawiając na powierzchni blatu często trwałe ślady.

 

Blaty marmurowe są dostępne są w wykończeniu MAT i POŁYSK. 

Blaty w zależności od wielkości i dekoru mają grubość 20 lub 30 mm.

Mocując blaty kamienne z postumentem, w celu uniknięcia pęknięcia oraz w celu zapewnienia stabilności blatów nie nawiercamy. Zamiast tego do blatów powinna zostać przyklejona wodoodporna, drewniana (10-12 mm gr.) płytka. Możliwe jest również za dodatkową opłatą wykonanie otworów w blacie pod konkretny postument. Można też montować blat bezpiecznie do postumentu, używając klejów silikonowych. Montaż blatów z postumentami leży w gestii kupującego.

Blaty czyścić ściereczka oraz ciepłą wodą. Nie używać detergentów ani rozpuszczalników. Nadmiar wilgoci należy niezwłocznie usunąć z powierzchni blatu. Marmur to kamień naturalny, możliwe jest więc wystąpienie przebarwień oraz zmian na powierzchni blatu